GLA:D® Hofte/Knæ​

​GLA:D® Hofte/Knæ er træning, rådgivning og uddannelse til borgere med knæ-og hofteartrose. Studier viser at træning og uddannelse har tre gange så god effekt som smertestillende medicin som fx Panodil og Ipren og for mange kan operation udsættes eller helt undgås. Du skal være opmærksom på, at har du haft en ledbåndsskade eller en brusk- eller meniskskade, så øges risikoen for artrose væsentligt.Vores GLA:D® træning foregår som et 8 ugers holdtræningstilbud med 2 gange træning om ugen på et formiddags- eller eftermiddagshold.

De første 2 gange bliver du grundig undersøgt og instrueret i dine træningsøvelser. Du kan træne derhjemme selv, men for atfå den bedste effekt - og hvis du har svær artrose - skal du konsultere dette med en fysioterapeut, der er uddannet i GLA:D®. Ved tilmelding skal du samtidig udfylde et spørgeskema ved opstart, efter 3mdr. og efter 9mdr. Herudover får du 2 gange med teoretisk uddannelse på hold, så hele pakken udgør 9 uger.

Træning af slidgigt i hofte/knæ er baseret på principperne for neuromuskulær træning (også kaldet NEMEX-træning). NEMEX træning er først og fremmest bevidsthed om din ledposition i forhold til hinanden. Hvis du har artrose/slidgigt i hofte- og eller knæled, er det afgørende, at dine led belastes i et neutralt mønster – dvs. at hofte, knæ og fod ligger langs samme lodrette linje. Har du tendens til at være hjulbenet eller kalveknæet, kræver det ekstra koncentration i begyndelsen.

Øvelserne er testet på mennesker med forskellige grader af artrose/slidgigt, herunder patienter som skal have/har fået indopereret kunstige led. Det har vist sig at ca. 90% af deltagerne får mindsket deres smerter, forøget deres funktionsniveau samt flere undgår eller udskyder operation. Det har også vist sig at uddannelse af patienter er meget vigtig for at forstå og håndtere sin problematik.

I GLA:D® Hofte/Knæ er der i løbet af trænings perioden derfor indlagt 2 x 1 1/2 times teoretisk holdundervisning med fokus på patientuddannelse. Ved forundersøgelsen testes du i to forskellige funktionelle øvelser inden opstart, og du re-testes efter endt forløb. Her evaluerer vi sammen forløbet og lægger en plan for fremtiden.

Når du træner:

1.​ Lærer du at bruge fod-, hofte- og knæled hensigtsmæssigt.

2.​ Styrker bestemte muskler, så du mindsker belastningen og forbedrer stabiliteten i leddene.

3. ​Øvelserne kan udføres med forskellig sværhedsgrad og tilpasses den enkelte deltager.

I træningen indgår opvarmning, styrke af muskelkorsettet, hofte-, knæ- og fodstilling, styrke af benmuskler, trappegang samt rejse/sætte sig samt nedvarmning og udspænding. 

Når du træner, sørger du for at vedligeholde eller forbedre din funktion og bevægelsesfrihed.

GLA:D® Ryg træningen varetages kun af GLA:D® uddannede fysioterapeuter.

kontakt måløv fysioterapi

​Vil du høre mere om de forskellige behandlingstyper vi tilbyder, er du altid velkommen til at kontakte os.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi besvarer alle henvendelser inden for 24 timer.

Felter markeret med * skal udfyldes.​

udtalelser & anebfalinger

hvad mener vores kunder?

Vi har masser af gode anmeldelser på både Google og Facebook, hvor vores kunder og besøgende fortæller om deres oplevelser. Her på klinikken gør vi alt hvad vi kan, for at du får den bedste oplevelse.

Vurderet 5 ud af 5 baseret på 7 bedømmelser.​

din sundhed i centrum

BOOK TID TIL BEHANDLING ONLINE

Vi sidder klar ved telefonen på tlf.: +45 4497 3434 hvor vi kan være behjælpelige med booking, samt relevante spørgsmål om klinikken. Du kan også booke tid til behandling online ved at klikke herunder.

Kontakt os

Måløv Fysioterapi

CVR-nummer: 26203155

Måløv Hovedgade 61, 2760 Måløv

Klik her for rutevejledning

Telefon: +45 4497 3434

E-mail: info@mfys.dk

Om Måløv Fysioterapi

Vi byder indenfor til de bedste muligheder for træning i lyse, moderne lokaler, tæt beliggende på Måløv Station.

Fysioterapeuterne i huset har en bred erfaring og dækker over mange forskellige behandlingsformer, samt attraktive former for holdtræninger og tilskudsordninger.

​© 2022 Måløv Fysioterapi. Alle rettigheder forbeholdes.  facebook-white